Huisarts

Hoewel een meningioom en de gevolgen ervan materie is voor specialisten, kan ook je huisarts een grote steun voor je betekenen. Dat is voor mij toch zo. Ik heb schitterende huisartsen. Ik denk dat het voor hen vaak lastig is. Maar ik ben hen zeer dankbaar voor zoveel. Onder andere voor alle tijd die ze mij geven. En voor hun geduld en vertrouwen in mij.

Helaas hoor ik ook hierover weer schrijnende verhalen van lotgenoten. Telkens weer moeten zij van hun dokter horen hoe het probleem ‘tussen hun oren zit.’ Ook ik kan zulke verhalen vertellen. Niet over mijn huisartsen, maar over andere artsen die ik heb moeten zien. En dat doet telkens weer heel veel pijn en blaast mij telkens weer omver. Ik probeer die artsen te begrijpen vanuit de wetenschap dat sommigen onder hen deze ‘materie’ nog niet in hun opleiding gezien hebben. Aangezien dit een tak in de geneeskunde is die op dit moment volop in ontwikkeling is, is het voor sommige artsen onbekend terrein. Maar daarmee ben je als patiënt niet geholpen. Er zijn er in ieder geval een paar met wie ik eigenlijk nog eens zou willen spreken. Om het hen uit te leggen. Maar om het met de wijsheid van mijn neuropsycholoog te zeggen: dan voer ik eigenlijk weer een gevecht waarin ik mijn energie verspil. Omdat ik niet kan beslissen wat een ander ‘moet’ denken en geloven. Maar je zou eens moeten weten hoe graag ik dat zou willen, ik ben een vechter! Daarom hoop ik eigenlijk stiekem dat mijn boekje ook bij artsen terecht mag komen op den duur (en dat ik het misschien eens daar mag gaan voorstellen samen met een specialist of zo). Gelukkig zijn er goede huisartsen die zich constant bijscholen en die vanzelf op zoek gaan naar een ‘specialist’ die hen meer over de materie kan vertellen. Ik hoop in de toekomst steeds meer verhalen over begrip te horen en dat steeds meer artsen zullen beseffen hoe groot de impact van een gekwetst brein is op het leven van de patiënt en zijn of haar omgeving.

One response

30 05 2013
Walter Raemaekers

Beste Dominique,
Bedankt voor de info die je ons geeft. Ik ben partner van en ondervind veel weerstand wanneer ik met de huisarts over deze problemen probeer een gesprek te hebben. Zou het daarom geen goed idee zijn dan de Vlaamse Liga NAH hierover de huisartsen meer info zou bezorgen?
Nogmaals bedankt en veel sterkte.
Walter

Gelijkaardige ervaringen? Vragen? Commentaar? Schrijf het hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: